DAMIÀ ROTGER MIRÓ
Ferreries - 1981
         
Poeta

Declaració

La meva vida està envoltada de lletres i paraules. De jove vaig treballar a la impremta familiar i, des de la jovenesa, la tipografia i els mots em varen captivar. Escric poesia per il·luminar els clots foscos de l'existència, per fer de cada mot una passa més en la recerca de la veritat humana i poètica, per saber qui som i projectar-me als altres. Així, els versos em salven de l'angoixa i m'obren al món fent, de la Poesia, salvació i celebració.


Biografia

Nascut a Ferreries, Menorca, l'any 1981, és tipògraf, docent i poeta.

Ha escrit articles de tipografia, disseny editorial i poesia en diferents mitjans especialitzats.

El seu interès per la poesia dita l’ha portat a recitar en multitud d’actes, presentacions, festes i festivals, i a organitzar, des de fa dos anys, «Lluna de mala llengua», recitals poètics en què els versos inunden la nit palmesana.

Com a tipògraf, és professor de Disseny Tipogràfic, Història de la Tipografia i Projectes Editorials a EDIB, en el Màster en Direcció d'Art Publicitària a la Universitat de Vigo, a l'Escuela Diseño de Granada, docent en línia a Domestika i autor de múltiples famílies tipogràfiques, tant de recreació històrica com de formulació contemporània.

Ha dissenyat les tipografies Concu, Miona, Crespell, Dúctil, Lullius Rotunda, Lullius Textura, Lullius TexturaModula, Cintax, FernandezCoca, Nuada, Moll, Namaste, UIB (Universitat de les Illes Balears), Bruix, Desanjuan (mercat de San Juan), Troutbeck (hotel de Nova York), TIB (Transports de les Illes Balears) i la tipografia Blai Bonet creada a partir de la seva escriptura i per a la casa museu de l’escriptor.

Ha publicat els llibres de poesia Grams de tu (Ed. Menorca, 2015. Segon premi Illa de Menorca), Lletrescades (Ed. Campgràfic, 2016), 482 mm (Ed. Bilibú, 2018) i Arèola (Adia Edicions, 2019. Premi Bernat Vidal i Tomàs 2019). Els seus poemes s’han publicat en les antologies Illanvers (2016), Mianorca (2016), Lletraferits 2017, Veus Paral·leles (2017), Versus (2019) i és autor d’una de les parts del llibre Sgt. Pepper’s a través del espejo (T&B Editores, 2017). Juntament amb Marc Fuentes, ha publicat les obres poètiques Nedar la fosca (2016), La carn i l’innombrable (2017) i Suor negra (2018). Els seus poemes s'han traduït al castellà, polonès i italià.

Premis
Exposicions
Obres
 
 
 
 
 
Descarregar dossier